Udskiftning af bremser

Det er altafgørende og livsvigtigt, at dine bremser er i topform. Din bils bremser er placeret under bilen og tæt på hjulene. Det gør dem ekstra udsatte for snavs, slid og skader. Særligt i vintermånederne er der risiko for, at dine bremser lider overlast. Derfor vigtigt af udskiftning af bremser, inden det bliver for slemt.

Samtidig er det også i disse måneder, at vejene er glattest, vådest og farligst. Får du mistanke om, at dine bremser ikke virker optimalt, er det vigtigt, at du får dem lavet.

 

udskiftning af bremser hos automester på autoværksted

Årstiderne er hårde ved dine bremser

Helt grundlæggende er det en god idé jævnligt at sørge for, at dine bremser bliver renset og smurt. Bremsernes placering udsætter dem for snavs, grus og småsten, der sætter sig fast og blokerer for den optimale funktionalitet. Ligeledes kan årstidernes regn, sne og slud medføre rust. Særligt bremseskiven, som er lavet af metal, er i risiko for at ruste. Er dette tilfældet, kan du risikere, at en hård opbremsning tvinger din bil til siden i stedet for bare at bremse op på stedet. Det er farligt for både dig og dine medtrafikanter. Sørg derfor skiftning af bremser i dag, og undgå uheld.

Har du brug for bremseeftersyn? Book service på din bil her >

 

Tjek dine bremseskiver

På de fleste biler er bremseskiven synlig med det blotte øje, når du kigger under din bil. Hvis du alligevel har svært ved at se, om der er rust på den, kan det være nødvendigt at fjerne hjulet. Er du lidt fiks på fingrene, kan du sagtens gøre det selv. Ellers hjælper vi dig gerne med både tjek, rensning, smørelse og udskiftning af bremser, hvis dette skulle være nødvendigt.

Tjek dine bremseklodser

Det vigtigt at bremseklodserne er jævnt slidt. Du bør få skiftet bremseklodser hvis de ikke er lige tykke på begge sider af skiven, eller hvis den ene er slidt skævt. Du kan risikere at skiven og klodsen ser fine ud, men hvis det kun er den inderste bremseklods som tager fat, har du ikke mulighed for at se hvor reelt slidte de er. 

Hold øje med kondensvand i bremsevæsken

Foruden rust og snavs, kan vådt og koldt vejr også have betydning for din bils bremsevæske. Bremsevæsken er den, der sikrer, at din bil kan bremse. Dens formål er at skabe det optimale tryk, så dine bremser fungerer, når du træder på pedalen. Derfor siger det nok også sig selv, at det er vigtigt, at der er fyldt godt med bremsevæske på bilens beholder. Det er i sig selv nemt nok at fylde bremsevæske på en bil, så længe du er opmærksom på, at der ikke kommer snavs med ned i beholderen. Skiftende temperaturer kan betyde, at der dannes kondensvand i bremsevæskebeholderen. Kondensvandet har også betydning for bremsevæskens tryk, og kan få bilens bremser til at føles blødere at træde på end sædvanligt. Desuden kan du risikere, i meget koldt vejr, at kondensvandet i beholderen fryser til is. Det kan medføre, at bilen slet ikke kan bremse. Derfor er det vigtigt at holde øje med dine bremsers funktionalitet, når du bruger dem. Hvis pedalen føles blødere end normalt, er det en god idé at få tjekket beholderen for både bremsevæske og eventuelt kondensvand.

Vores råd til dig, når du tjekker dine bremser

Vores råd til dig, særligt når vi nærmer os vinterhalvåret, er at tjekke, om dine bremser virker som de skal, og få udskiftning af bremser. Foruden bremseskiver og bremsevæske er det også en god idé at få kigget på bilens bremseklodser, bremseslange, bremsepumpe og bremsekaliber. Mange af tingene kan du selv tjekke. Men vil du være helt sikker på, at alt er som det skal være, anbefaler vi, at du kører ned forbi os. Så sørger vi for, at du er klar til vinterens strabadser på de danske veje. Ring til os i dag på 39 56 48 10, og hør hvordan vi kan hjælpe dig.

Bliv ringet op

Udfyld hurtigt og nemt nedenstående formular og vi ringer dig op hurtigst muligt.Scan QR kode

Scan vores QR kode og få vores kontakt, adresse og firmaoplysninger direkte ned på telefonen.