Dæklapning eller dækskift?

12. februar 2018

Det er aldrig sjovt at punktere. Måske er du kørt over et søm eller kantstenen har måske slået hul på dækket. I nogle tilfælde kan du nøjes med en dæklapning, og der findes mange måder at klare den opgave. Det sikreste valg er dog at få din mekaniker til at se på dækket og vurdere, om det skal lappes eller skiftes.

Dæklapning indefra

Der findes mange måder at lappe et dæk på. På tankstationer kan du købe lappespray og nogle mekanikere vælger at sætte en lap på dækket udefra. Ingen af delene kan dog betragtes som holdbare og sikre løsninger.

Et bildæk skal nemlig lappes indefra. Årsagen til punkteringen skal fjernes, og din mekaniker kan vurdere, om en dæklapning er tilstrækkelig, eller det kræver en udskiftning af dækket.

Læs også: Hvornår er det tid til et hjulskift?

Skift dæk parvis

Er det ikke muligt at nøjes med en dæklapning, så skal du skifte dækket, inden du kører videre. Det er ikke optimalt kun at udskifte det ene dæk, der er punkteret, men du behøver dog heller ikke skifte alle fire dæk. Dækkene skal helst være ens parvis, herved undgå du en ujævn og ukomfortabel kørsel. Det betyder, at begge forhjul samt begge baghjul helst skal være ens for den bedste og sikreste kørsel.

Er det et forhjul, der skal skiftes, råder vi altid til at skifte begge forhjul.

Uanset om du skal have lappet eller skiftet dæk på din bil, så hjælper Friis Nielsen Automobiler ApS dig gerne, så du hurtigt kan blive køreklar igen.

Ring og få et tilbud på tlf. 39 56 48 10.

Reparation af stenslag eller udskiftning af bilrude – Har du været uheldig,  er din bilrude blevet ramt af stenslag? vi reparerer din bilrude hurtigt, billigt og effektivt.

Ønsker du at blive ringet op?

Udfyld hurtigt og nemt nedenstående formular og vi ringer dig op hurtigst muligt.