Hvornår er det tid til hjulskift?

26. februar 2018

Dit valg af dæk er afgørende for sikkerheden, når du færdes på vejene. I Danmark er der ikke et lovkrav om at få foretaget hjulskift i forhold til årstider, men dine dæk skal overholde minimumskravet for dækmønster.

Dækmønster afgør dit hjulskift

Det er ikke lovpligtigt at skifte mellem sommer- og vinterdæk i Danmark. Uanset hvilken type dæk du kører med, er det dækmønsteret, der afgør, hvornår det er tid til et hjulskift. Ifølge loven skal dine dæk have en mønsterdybde på 1,6 mm., men det er en god idé at skifte før. Vi anbefaler, at du skifter allerede ved 3 mm., da det er slidmønsteret, der sikrer dig et godt vejgreb.

Skift til vinterdæk

Du skal naturligvis vælge at skifte til vinterdæk, fordi det giver din bil et bedre vejgreb, når temperaturen falder og vejene dækkes af sne og is. Selv under de danske vejrforhold, der ellers ikke er præget af meget sne, er det en god idé at skifte til vinterdæk, når temperaturen falder.

Læs også: Dæklapning eller dækskifte?

 

 

Vi anbefaler, at du skifter til vinterdæk i november måned, når temperaturen falder til under 5 grader, og der er risiko for frost i morgentimerne.

I april måned falder risikoen atter for sne- og isglatte veje, og derfor anbefaler vi, at du venter helt til april med at skifte tilbage til sommerdæk.

Kør sikkert videre

Friis Nielsen Automobiler ApS istår altid klar til at hjælpe dig med et hjulskift i Søborg, så du kan køre sikkert videre. Vi opbevarer også gerne dine sommer- eller vinterdæk for dig, når du ikke bruger dem.

Ring til os på tlf. 39 56 48 10 eller kontakt os her. Vi er altid behjælpelige med rådgivning og hvad du ellers kunne have behov for.

Ønsker du at blive ringet op?

Udfyld hurtigt og nemt nedenstående formular og vi ringer dig op hurtigst muligt.