Hvorfor er olieskift på bilen så vigtigt?

29. januar 2018

Olieskift i dag

Olien smører motoren og er med til at fjerne snavs og sod, så den kan køre optimalt. Kører bilen på beskidt og gammel olie, bliver motoren slidt og kan med tiden blive fuldstændig ødelagt. Olieskift er derfor en nødvendighed, hvis du vil være godt kørende. 

Overholder du bilens anbefalede serviceeftersyn sørger dit værksted for at lave regelmæssigt olieskift. Der kan dog godt være behov for at påfylde ekstra olie mellem serviceeftersynene, så bilen ikke kører tør. Kører den tør dør motoren fuldstændigt.

Skift olie og kør længere på literen

Olien fjerner materiale i motoren som snavs, metalpartikler og sod. Sørger man ikke for at fjerne den snavsede olie fra motoren ved olieskift og skift af oliefilter, slider det på motoren. Det øgede slid fører til et øget brændstofforbrug, og på længere sigt kan olien blive til en stor klump slam, der kvæler motoren.

Læs også: Hold øje med din aircondition i bilen – Få gode råd til hvordan du bedst holder filteret rent 

Det er ikke nok at påfylde ny olie i ny og næ, hvis du vil have motoren til at køre optimalt. Et olieskift sikrer, at det snavs olien har samlet kommer ud, så den nye olie kan gøre sit job.

Hvor tit er olieskift nødvendigt?

Hvor ofte du bør skifte olien på din bil varierer, men en god tommelfingerregel er at få den skiftet en gang om året. I instruktionsbogen til din bil kan du tjekke, hvor ofte det anbefales at netop din bil skal have skiftet olie.

Vi anbefaler, at du får skiftet oliefilteret, når du skifter olien på din bil. Oliefilteret samler urenheder fra olien, og et tilstoppet oliefilter kan ikke holde snavs ude af motoren.

Læs også: Kør længere på literen med en HYDRIVE motorens

Få et uforpligtende tilbud på et olieskift på tlf. 39 56 48 10 eller kontakt os her.

Dit lokale Autoværksted & Automester i Søborg – Vi holder dig godt kørende

 

Ønsker du at blive ringet op?

Udfyld hurtigt og nemt nedenstående formular og vi ringer dig op hurtigst muligt.