Olieskift på bilen

Derfor er et olieskift vigtigt

Olien smører motoren og er med til at fjerne snavs og sod, så den kan køre optimalt. Kører bilen på beskidt og gammel olie, bliver motoren slidt og kan med tiden blive fuldstændig ødelagt.
Olieskift er derfor en nødvendighed, hvis du vil være godt kørende.
Overholder du bilens anbefalede serviceeftersyn sørger dit værksted for at lave regelmæssigt olieskift. Der kan dog godt være behov for at påfylde ekstra olie mellem serviceeftersynene, så bilen ikke kører tør. Kører den tør, dør motoren fuldstændigt.

Olieskift hvor ofte?

Hvor ofte du bør skifte olien på din bil varierer, men en god tommelfingerregel er at få den skiftet en gang om året. I instruktionsbogen til din bil kan du tjekke, hvor ofte det anbefales at netop din bil skal have skiftet olie.

Vi anbefaler, at du får skiftet oliefilteret, når du skifter olien på din bil. Oliefilteret samler urenheder fra olien, og et tilstoppet oliefilter kan ikke holde snavs ude af motoren.

Bestil olieskift bil

Få et uforpligtende tilbud på et olieskift på

Dit lokale Autoværksted & Automester i Søborg – Vi holder dig godt kørende

Få et olieskift og kør længere på literen

Olien fjerner materiale i motoren som snavs, metalpartikler og sod.

Sørger man ikke for at fjerne den snavsede olie fra motoren ved olieskift og skift af oliefilter, slider det på motoren. Det øgede slid fører til et øget brændstofforbrug, og på længere sigt kan olien blive til en stor klump slam, der kvæler motoren.

Det er ikke nok at påfylde ny olie i ny og næ, hvis du vil have motoren til at køre optimalt. Et olieskift sikrer, at det snavs olien har samlet kommer ud, så den nye olie kan gøre sit job.

Få et olieskift og kør længere på literen
Kører du på for lidt olie, risikerer du at motoren går i stykker. Det er bedst at der er lidt overskud af olie, da olien har godt af at “hvile”, før den igen skal rundt i systemet. Er der for lidt olie til at dette kan lade sig gøre, vil oliens kvalitet forringes. Dette vil slide unødigt på motoren.

For meget olie kan også være et problem, idet det kan føre til, at motoren bliver for varm. Det skyldes at modstanden i motoren øges, ved for højt olieniveau. Det mest optimale olieniveau, er når olien lige præcis rammer max på din oliepind.

Olieskift

Du bør tjekke din olie med jævne mellemrum, for at sørge for at du hverken kører med for meget eller for lidt olie. Derudover bør du overholde de regelmæssige olieskift, så oliens kvalitet holdes høj.

Sådan tjekker du olie på bilen
Du bør altid tjekke motorolien når bilen er kold. Derfor bør du vente lidt med at tjekke den, hvis du lige har kørt. Desuden bør du sørge for, at bilen holder på et plant underlag, så den ikke holder skævt, da olien i så fald vil hælde som bilen. Når du har sikret dig at bilen er godt parkeret, skal du blot følge følgende steps.
Z
Åbn bilens motorhjelm
Z
Find oliepinden, som stikker op med et håndtag, eller et lille rundt “øje”
Z
Tag oliepinden op og se efter det lille stykke i bunden af pinden, hvor der står “min” og “max”
Z
Med et stykke papir tørrer du oliepinden af og stikker den tilbage i motoren igen
Z
Nu trækker du oliepinden op igen og kan nu aflæse olieniveauet. Er olien under max, bør du fylde efter med olie.

Spørgsmål og svar

Har du fortsat nogle spørgsmål som ikke er blevet besvaret? Så kontakt os endelig, vi sidder klar til at hjælpe dig.

Hvad koster olieskift?

Et fuldt olieservice inklusive skift af oliefilter, olieskift og gennemgang, koster 1495 kr. Bruger din bil specialolie, kan prisen variere. Book tid nu hos Friis Nielsen Automobiler på 39 56 48 10.

Hvor lang tid tager et olieskift?

Et almindeligt olieskift tager cirka en halv time. Book tid nu hos Friis Nielsen Automobiler på 39 56 48 10.

Hvad betyder olieskift for sod i dieselmotor?

En dieselmotor udsættes for ekstra meget sod, særligt hvis du kører få km og mange korte ture. Her kan regelmæssige olieskift hjælpe. Book tid nu hos Friis Nielsen Automobiler på 39 56 48 10.

Hvad betyder serviceinterval olieskift?

Det er vigtigt at overholde serviceintervallet for olieskift. Du kan se intervallet for din bil, i bilens servicebog. Er det ved at være tid til olieskift? Så book tid hos Friis Nielsen Automobiler på 39 56 48 10.

Hvor mange kilometer før olieskift?

Intervallet for olieskift kan variere fra bil til bil. Du kan se intervallet for din bil, i bilens servicebog. Du bør dog få skiftet olie en gang om året, eller for hver 15.000 kørte km.

Hvor meget motorolie ved olieskift

Mængden af olie varierer fra bil til bil. Kontakt os og lad os klare dit olieskift. Ring til Friis Nielsen Automobiler på 39 56 48 10.
Ønsker du at blive ringet op?

Udfyld hurtigt og nemt formularen og vi vil ringe dig op, hurtigst muligt.